Spolek MaPa plní přání (nejen o Vánocích)

Jedna z našich klientek nás poprosila, zda bychom ji odvezli k lékaři a pak na letiště. Příští rok uvažuje o dovolené s kamarádkou, na kterou by letěly letadlem. Ráda by si prohlédla letiště, aby pak nebyla v neznámém prostředí. Spolek MaPa se rozhodl jejímu přání vyhovět.

číst více...
ZAVŘÍT
Spolek MaPa, z.s.

Jak pomáháme

Naše klienty navštěvujeme pravidelně v jejich domovech, kde si s nimi povídáme, nasloucháme, předčítáme, prohlížíme fotografie, trénujeme paměť, hrajeme hry (karetní hry, Scrabble, Člověče nezlob se, AZ kvíz, a jiné), zodpovídáme na různé otázky s pomocí vyhledávání na internetu, zprostředkováváme kontakt se společenským prostředím (vytočit telefonní číslo, domluvit návštěvu), vyřizujeme pozdravení a přinášíme zprávy ze světa i ze sousedství.

Během návštěvy "čteme mezi řádky" a se souhlasem klienta pomáháme vyřešit jejich problémy a plnit přání. Jako příklady splněných přání můžeme uvést zorganizování návštěvy s blahopřáním k narozeninám nebo společný oběd čerstvě uvařený a u jednoho stolu snězený (nikoliv jen předaný ve dveřích pečovatelskou službou).

Pokud ze situace vyplyne, že by klientovi mohly ulehčit sociální dávky (příspěvek na péči nebo průkazka pro osoby se zdravotním postižením), nabídneme naší pomoc s vyřizováním a celým řízením jej provedeme.

Kromě toho pořádáme veřejná setkání, jejichž program je šitý na míru zálibám seniorů. jedná se o taneční zábavu Pěkná hodinka, výrobu dušičkových věnců, výrobu adventních věnců, Vánoční setkání, Masopustní zábavu, výrobu Velikonočních dekorací, přednášku o bylinkách, výrobu květinových vazeb a Letní setkání s grilováním a hraním petanque. Dále vždy od října do března pořádáme počítačový kurz pro seniory.